luni, 21 noiembrie 2011

Superlativele Lunaria




Astăzi a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, un nou episod al proiectului de educaţie muzicală Lunaria, eveniment la care contribuie: Biblioteca Centrală Universitară, Radio Romania Cultural, Eximbank şi 360 Revolution.
A fost serata cu cea mai mare audienţă de până acum. A fost un eveniment special în care publicul s-a lăsat aproape 70 de minute captivat de o poveste, o poveste a unui instrument de percuţie melodic, extrem de interesant – vibrafonul.
Publicul a descoperit atât un instrument foarte expresiv, capabil de o comunicare muzicală reală, cât şi un excepţional muzician, care a ştiut să îmbine virtuozitatea debordantă, cu fineţea şi subtilitatea colorilor sonore, ritmurile incisive, cu momentele de mare sensibilitate, sonorităţile de tip jazz-istic, cu cele preluate din perioada barocului muzical. Alexandru Anastasiu, solist instrumentist al Orchestrei Naţionale Radio, a ştiut să comunice cu sala atât verbal, cât şi muzical, a atras publicul, l-a încântat şi a făcut un real serviciu instrumentului pe care-l slujeşte.
Următoarea provocare Lunaria va fi pe 5 decembrie, de la ora 19, atunci fiind invitaţi aţi doi artişti importanţi ai artei sonore româneşti: flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare. Cei doi, în această formulă inedită, vor interpreta lucrări de Bach, Chopin, Bartok, Peter Maxwell Davies, Piazzolla, precum şi colinde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu